Χαρτικά SALΚO Α.Ε. Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν συναντάμε την εταιρεία SALΚO να λειτουργεί προπολεμικά, κατασκευάζοντας λιγοστά σχολικά τετράδια, είδη αρχειοθέτησης και φακέλους αλληλογραφίας, ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής σε έναν χώρο 300m2 , με υποτυπώδη τεχνολογικά μέσα, στα Λαδάδικα της θεσσαλονίκης.

Το 1987 έχουμε αλλαγή της διεύθυνσης και ξεκινάει η πορεία της εταιρείας “Καλφόπουλος-Κουκουλεκίδης ΟΕ” με σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση και τον εξοπλισμό.

Η αύξηση του κύκλου των εργασιών, η καθιέρωσή της στο χώρο των βιβλιοχαρτοπωλείων, η απόκτηση σημαντικού μεριδίου από την αγορά των σχολικών-χαρτικών καθιστά άμεση προτεραιότητα, την αλλαγή χώρου. Το 1992 μετακομίζει η εταιρεία σε χώρο 1800m2 στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Διευρύνεται η “γκάμα” των προϊόντων της με είδη φτιαγμένα με μεράκι για τις ανάγκες του καταναλωτή. Τα χαρακτηρίζει η καλαισθησία, η υψηλή ποιότητα πρώτης ύλης και κατασκευής. Γίνεται συνείδηση στο μυαλό των βιβλιοχαρτοπωλών και των τελικών καταναλωτών πως όταν μιλάμε για τετράδιο σχολικό “SALKO”, εννοούμε ποιότητα με καλή τιμή.

Η εμπιστοσύνη και η στήριξη των πελατών της επιβάλει τη μεταφορά της σε μεγαλύτερο ιδιόκτητο χώρο 2500m2, το 1997.

Η συνετή διαχείριση και η επένδυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό κατέστησαν τη SALKO ανταγωνιστική σε τιμές και σε ποιότητα προϊόντων και τη μετέβαλε από μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έως τότε κινούνταν κατά βάσει στη Βόρεια Ελλάδα, σε έναν παραγωγό σχολικών προϊόντων με δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Ο χώρος που λειτουργεί η “SALKO” αποδεικνύεται στην πράξη και πάλι ανεπαρκής. Στις 1/1/2006 η νέα εταιρεία με την ονομασία “ΧΑΡΤΙΚΑ SALKO A.E.” μετακομίζει στη ΒΙ.ΠΕ.Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 5.000m2.

H αγάπη της διοίκησης, των στελεχών και των εργαζομένων της επιχείρησης για το αντικείμενο, οδηγούν τη “SALKO” στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Κάποια από αυτά ευρέως αναγνωρισμένα και αγαπημένα είναι τα τετράδια σπιράλ, τα κουτιά αρχειοθέτησης, τα μπλοκ ζωγραφικής και ακουαρέλας, τα ντοσιέ με λάστιχο και φυσικά το πρωτοποριακό πλαστικό τετράδιο σε πολλά χρώματα με τυπωμένα σχέδια που έγινε “φετίχ” στα χέρια των μαθητών και πολλά ακόμη είδη.

Η επιμονή της “SALKO” για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με καλή τιμή, που να κατασκευάζονται στην Ελλάδα, εξασφαλίζει και διασφαλίζει θέσεις εργασίας. Η φιλοσοφία της επίσης για ειλικρινείς εμπορικές σχέσεις με τους πελάτες της, την τοποθετούν στην πραγματική οικονομία ανταγωνιστική, υγιή και μία από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σχολικών και χαρτικών ειδών στη χώρα.

Τα χρόνια της κρίσης βρήκαν την εταιρεία σωστά οργανωμένη και δομημένη έτσι, ώστε να είναι σε θέση να ξεπερνά τους σκοπέλους που συναντά.

Παρά τη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα και το γεγονός οτι οι τζίροι των βιβλιοχαρτοπωλείων συρρικνώνονται, η “SALKO” ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το συναισθηματικό δέσιμο με τους πελάτες της την “υποχρεώνει” να τους στηρίζει καθημερινά για να ξεπεράσουν μαζί την κρίσιμη κατάσταση.

Η συνεχής προσπάθεια να παράγεται πληθώρα προϊόντων σταθερής ποιότητας & υψηλής αισθητικής σε προσιτές τιμές δηλώνει εν τέλει το σεβασμό της στον τελικό καταναλωτή, τον αποδέκτη όλης αυτής της προσπάθειας.